Sparen voor de Grannies
 

  Allerlei initiatieven
Om geld in te zamelen voor de projecten van WorldGranny hebben wij voor ons vertrek spaarpotten gemaakt en deze onder familie, vrienden en collega's uitgedeeld. En we kunnen wel zeggen dat iedereen hard zijn best heeft gedaan om de spaarpotten te vullen. Er zijn in totaal 15 spaarpotten uitgedeeld.
De spaarpotten zijn meegenomen naar het werk en collega's zijn gevraagd voor een donatie. Of de spaarpot is op een verjaardag rondgegaan, waar familie en vrienden geld hebben gedoneerd. Ook zijn er kinderspeeltjes gemaakt en verkocht, waarvan de opbrengst ook in de spaarpot terecht is gekomen. Of de spaarpothouder heeft zelf een mooi bedrag in de spaarpot gedaan en overgemaakt naar WorldGranny.

Een succes!!
We hebben voor ons vertrek wel even getwijfeld of de spaarpotten actie wel wat zou worden en wat zou opleveren. Nou, we hebben er geen spijt van dat we de spaarpotten hebben gemaakt en uitgedeeld. We kunnen wel zeggen dat de actie "sparen voor de grannies" een succes is geworden. Er is in totaal een bedrag van Ä 762,- in de spaarpotten terecht gekomen. Echt veel, als je bedenkt dat er vooral muntgeld is opgehaald. Zo zie je maar, dat alle kleine beetjes helpen en uiteindelijk een aardig bedrag oplevert.

De best gevulde spaarpot

Jullie zijn nu natuurlijk benieuwd wie de best gevulde spaarpot had. Wij waren erg blij verrast dat onze eigen Granny Cor het hoogste bedrag in de spaarpot had zitten. Op nummer twee is (tante) Corry geŽindigd, met een hoog bedrag dat ingezameld is door oa. de verkoop van eigengemaakte kinderspeeltjes. Op de derde plaats is geŽindigd (vriendin) Yvonne die bij familie, kennissen en bijna alle collega's van het werk met de spaarpot is langsgegaan. Helemaal super, zoals afgesproken zullen wij als we thuis zijn de winnaars extra bedanken.

Hartelijk dank allemaal!!!
Natuurlijk willen we iedereen bedanken die voor de grannies in het verre Afrika geld hebben gedoneerd. We hebben met onze eigen ogen kunnen zien hoe ouderen in ontwikkelingslanden in zeer moeilijke omstandigheden leven. Nauwelijks te eten hebben voor zichzelf of voor hun (klein)kinderen. Niet kunnen terugvallen op medische voorzieningen en op hun oude dag hard moeten werken om toch iets van geld of voedsel te verdienen. Of soms helemaal aangewezen zijn op hulp omdat ze er alleen voor staan, geen onderdak hebben en op straat leven. De projecten die wij bezocht hebben, zorgen ervoor dat er naar deze ouderen wordt omgekeken. Een goed doel.

Namens ons en WorldGranny:
Hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!